##Snijbonensalade met pijnboompitjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel citroensap
1 sjalotje
1 theelepel bruine basterdsuiker
400 gram snijbonen
1 eetlepel pijnboompitjes

Bereidingswijze

1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water net gaar.
2. Maak het sjalotje schoon en snijd het heel fijn.
3. Meng het sjalotje met 1 eetlepel water, de sambal, citroensap en de basterdsuiker en schep dit door de nog warme snijbonen. Laat de groente afkoelen.
4. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
5. Strooi de pijnboompitjes over de salade.

Menusuggestie: Lekker met gestoofd rundvlees en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
103 kcal
Vet
4 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
2 gram
Zout
183 mg