##Spitskoolsalade met appel

Ga naar:

Boodschappenlijst

(appel)azijn
1 (rode) appel
1 theelepel mosterd
dille (vers of diepvries)
mespuntje suiker
2 eetlepels olie
1 klein spitskooltje (ca. 400 gram)

Bereidingswijze

1. Maak het spitskooltje schoon. Halveer de kool in de lengte en snijd het in dunne repen.
2. Was de appel en snijd hem in blokjes. Schep er wat van de azijn door tegen het verkleuren.
3. Verwarm de olie in een steelpannetje en warm de 2 eetl azijn, de mosterd, de suiker en royaal dille mee.
4. Schep de warme dressing door de kool en appel. Laat de kool minimaal een half uur staan om wat zachter te worden.

Menusuggestie: Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
211 kcal
Vet
12 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
17 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
15 gram
Zout
133 mg