##Tuinbonensalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 takjes munt
½ kropje krulandijvie of little gem
1 sjalot
15 gram rauwe ham
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
1-1½ kg tuinbonen

Bereidingswijze

1. Dop de tuinbonen en kook ze in weinig water gaar in 5 minuten.
2. Snijd de andijvie of sla in smalle repen.
3. Snijd de munt in reepjes, de sjalot in snippers en de ham in reepjes.
4. Maak een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de olie en wat peper.
5. Meng de dressing, de sjalot en de munt door de nog warme tuinbonen en laat dit afkoelen.
6. Meng door de koude tuinbonen de reepjes sla en de ham.

Menusuggestie: Lekker met een kipfilet en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
294 kcal
Vet
12 gram
Eiwit
17 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
21 gram
Vezels
16 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
397 mg