Koolsalade met yoghurtdressing

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetlepels halfvolle yoghurt
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels komijnzaad
  • ½ witte of groene kool (ca. 500 gram)

Bereidingswijze

1. Kneus de komijnzaadjes in een vijzel of kom.
2. Pers het teentje knoflook uit en roer er het komijnzaad, de olie en de yoghurt door.
3. Maak de kool schoon en schaaf hem in hele dunne slierten.
4. Meng de dressing er door en voeg eventueel wat peper toe. Laat de dressing op een koele plaats minimaal een uur intrekken.

Menusuggestie: Lekker met gebakken kipfilet of hamlapje en aardappelen.


 

Voedingswaarde per persoon

Energie 115 kcal
Eiwit 6.32 gram
Koolhydraten 11.26 gram
Waarvan suikers 10.62 gram
Vet 3.29 gram
Waarvan verzadigd 0.75 gram
Vezels 6.43 gram
Zout 0.1 gram