| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 124 kcal |
| Vet | 3 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 18 gr |
| waarvan suikers | 17 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 5 gr |
| Zout | 0.17 gr |
Witte koolsalade

200gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 theelepel karwijzaad (kummel) |
| citroensap |
| 1 eetlepel halfvolle yoghurt |
| 2 eetlepels rozijnen |
| 400 gram witte kool |
| 1 eetlepel slasaus (25% olie) |
Bereidingswijze
1. Was de rozijnen en laat ze wellen.
2. Maak de kool schoon en schaaf de kool fijn.
3. Maak een dressing van de slasaus, de yoghurt, het karwijzaad en wat citroensap.
4. Meng de dressing door de witte kool.
5. Schep de rozijnen er door. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
6. Laat de koolsalade eventueel afgedekt op een koele plaats een paar uur staan om wat zachter te worden.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Indiase curry met witte kool en kalkoen
230gr groenten p.p.

Warme koolsalade
250gr groenten p.p.

Witte koolsalade met sinaasappel
225gr groenten p.p. & 130gr fruit p.p.

