Witte koolsalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 theelepel karwijzaad (kummel)
citroensap
1 eetlepel halfvolle yoghurt
2 eetlepels rozijnen
400 gram witte kool
1 eetlepel slasaus (25% olie)

Bereidingswijze

1. Was de rozijnen en laat ze wellen.
2. Maak de kool schoon en schaaf de kool fijn.
3. Maak een dressing van de slasaus, de yoghurt, het karwijzaad en wat citroensap.
4. Meng de dressing door de witte kool.
5. Schep de rozijnen er door. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
6. Laat de koolsalade eventueel afgedekt op een koele plaats een paar uur staan om wat zachter te worden.

Menusuggestie: Lekker met rundergehaktballetjes en volkoren macaroni.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
124 kcal
Vet
3 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
18 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
17 gram
Zout
171 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!