Indiase curry met witte kool en kalkoen

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 stukje (2 cm) gemberwortel
1 kleine ui
2 eetlepels kokosmelk
200 gram kalkoenfilet
400 gram witte kool
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
½ eetlepel garam masala of kerriepoeder zonder zout

Bereidingswijze

1. Maak de kool en de ui schoon en schil de gemberwortel.
2. Schaaf of snijd de kool klein en snijd de ui in snippers.
3. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
4. Verwarm de olie en bak hierin de kalkoen bruin.
5. Bak de ui mee met de garam massala, het uitgeperste teentje knoflook en rasp de gember boven de pan.
6. Voeg de slierten kool toe en roerbak alles in enkele minuten gaar.
7. Schenk de kokosmelk er bij en breng dit aan de kook. Laat nog een paar minuutjes sudderen. Eet smakelijk! 

Menusuggestie: Lekker met zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
227 kcal
Vet
8 gram
Eiwit
27 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
211 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!