Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 227 kcal |
Vet | 8 gr |
waarvan verzadigd | 3 gr |
Koolhydraten | 7 gr |
waarvan suikers | 4 gr |
Voedingsvezels | 7 gr |
Eiwitten | 27 gr |
Zout | 0.21 gr |
Indiase curry met witte kool en kalkoen

230gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
1 stukje (2 cm) gemberwortel |
1 kleine ui |
2 eetlepels kokosmelk |
200 gram kalkoenfilet |
400 gram witte kool |
1 teentje knoflook |
1 eetlepel olie |
½ eetlepel garam masala of kerriepoeder zonder zout |
Bereidingswijze
1. Maak de kool en de ui schoon en schil de gemberwortel.
2. Schaaf of snijd de kool klein en snijd de ui in snippers.
3. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
4. Verwarm de olie en bak hierin de kalkoen bruin.
5. Bak de ui mee met de garam massala, het uitgeperste teentje knoflook en rasp de gember boven de pan.
6. Voeg de slierten kool toe en roerbak alles in enkele minuten gaar.
7. Schenk de kokosmelk er bij en breng dit aan de kook. Laat nog een paar minuutjes sudderen. Eet smakelijk!
Menusuggestie: Lekker met zilvervliesrijst.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Preicurry met reepjes rundvlees
300gr groenten p.p.

Ui gevuld met groentecurry
445gr groenten p.p.

Auberginecurry met tomaat en kikkererwten
300gr groenten p.p.