Ui gevuld met groentecurry

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 in blokjes gesneden aubergine
1 cm verse fijngehakte gember
1 eetlepel massala
1 teentje knoflook
4 uien
2 eetlepels olie
1 kaneelstokje
480 g tomatenblokjes uit blik zonder zout
verse korianderblaadjes
225 g diepvries erwten
1 in blokjes gesneden winterpeen

Bereidingswijze

1. Pel de ui en snijd alleen het bovenste kapje er vanaf.
2. Snijd de binnenste ui los en schep de binnenste laagjes van de ui eruit, laat een rand van 2 laagjes ui zitten. Gebruik hiervoor een bolletjessteker of scherp grapefruitmesje. Bewaar de losse stukjes ui.
3. Breng water in een ruime pan aan de kook. Kook de uitgeholde uien in 10 minuten gaar. Laat ze uitlekken, en daarna afkoelen. 
4. Hak de uienstukjes fijn en bak ze in een ruime hapjespan in de hete olie knapperig en bruin. Haal uit de pan en bewaar om het gerechtje mee te garneren.
5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
6. Bak in dezelfde pan de knoflook en gember even. Roer de massala erdoor en bak 1 minuut mee. Schep de wortel en erwten erbij en bak 10 minuten mee. Voeg na 5 minuten ook de aubergine en het kaneelstokje toe. Roer de tomaten en het sap door de groenten en laat 5 minuten stoven.
7. Schik de uien in een diepe ovenschaal en vul de uien met de massalagroenten. Schep extra saus om de uien in het schaaltje. Dek af met aluminiumfolie. Bak het gerecht 25 minuten in de voorverwarmde oven.
8. Bestrooi de uien voor het serveren met verse koriander en de gebakken uitjes. Eet smakelijk! 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
180 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
7 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
22 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
310 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!