Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Ui gevuld met groentecurry

Bijgerecht
10 - 20 min
Ui gevuld met groentecurry
Met seizoensproducten

445gr groenten p.p.

Ingrediënten

1 in blokjes gesneden aubergine
1 cm verse fijngehakte gember
1 eetlepel massala
1 teentje knoflook
4 uien
2 eetlepels olie
1 kaneelstokje
480 g tomatenblokjes uit blik zonder zout
verse korianderblaadjes
225 g diepvries erwten
1 in blokjes gesneden winterpeen

Bereidingswijze

1. Pel de ui en snijd alleen het bovenste kapje er vanaf.
2. Snijd de binnenste ui los en schep de binnenste laagjes van de ui eruit, laat een rand van 2 laagjes ui zitten. Gebruik hiervoor een bolletjessteker of scherp grapefruitmesje. Bewaar de losse stukjes ui.
3. Breng water in een ruime pan aan de kook. Kook de uitgeholde uien in 10 minuten gaar. Laat ze uitlekken, en daarna afkoelen. 
4. Hak de uienstukjes fijn en bak ze in een ruime hapjespan in de hete olie knapperig en bruin. Haal uit de pan en bewaar om het gerechtje mee te garneren.
5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
6. Bak in dezelfde pan de knoflook en gember even. Roer de massala erdoor en bak 1 minuut mee. Schep de wortel en erwten erbij en bak 10 minuten mee. Voeg na 5 minuten ook de aubergine en het kaneelstokje toe. Roer de tomaten en het sap door de groenten en laat 5 minuten stoven.
7. Schik de uien in een diepe ovenschaal en vul de uien met de massalagroenten. Schep extra saus om de uien in het schaaltje. Dek af met aluminiumfolie. Bak het gerecht 25 minuten in de voorverwarmde oven.
8. Bestrooi de uien voor het serveren met verse koriander en de gebakken uitjes. Eet smakelijk! 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie210 kcal
Vet6 gr
waarvan verzadigd1 gr
Koolhydraten26 gr
waarvan suikers15 gr
Voedingsvezels11 gr
Eiwitten7 gr
Zout0.08 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Ui

Ui

Nu in seizoen
Groenten
Doperwten

Doperwten

Groenten
Koelkast
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Aubergine

Aubergine

Nu in seizoen
Groenten
Waspeen

Waspeen

Nu in seizoen
Groenten
Koriander

Koriander

Nu in seizoen
Kruiden
Gember

Gember

Groenten
Koelkast
Erwten

Erwten

Groenten
Koelkast
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Purpura

Purpura

Nu in seizoen
Groenten
Nasu

Nasu

Nu in seizoen
Groenten
Konasu

Konasu

Groenten
Koel & donker
Graffiti aubergine

Graffiti aubergine

Nu in seizoen
Groenten
Mini graffiti aubergine

Mini graffiti aubergine

Nu in seizoen
Groenten
Witte aubergine

Witte aubergine

Nu in seizoen
Groenten
Ui

Ui

Nu in seizoen
Groenten
Doperwten

Doperwten

Groenten
Koelkast
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Aubergine

Aubergine

Nu in seizoen
Groenten
Waspeen

Waspeen

Nu in seizoen
Groenten
Koriander

Koriander

Nu in seizoen
Kruiden
Gember

Gember

Groenten
Koelkast
Erwten

Erwten

Groenten
Koelkast
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Purpura

Purpura

Nu in seizoen
Groenten
Nasu

Nasu

Nu in seizoen
Groenten
Konasu

Konasu

Groenten
Koel & donker
Graffiti aubergine

Graffiti aubergine

Nu in seizoen
Groenten
Mini graffiti aubergine

Mini graffiti aubergine

Nu in seizoen
Groenten
Witte aubergine

Witte aubergine

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Gevulde auberginerolletjes met uiensaus

Gevulde auberginerolletjes met uiensaus

350gr groenten p.p.

Gevulde courgettes

Gevulde courgettes

450gr groenten p.p.

Gevulde puntpaprika met tomaat

Gevulde puntpaprika met tomaat

410gr groenten p.p.

Meer recepten