Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Gevulde puntpaprika met tomaat

Bijgerecht
2 pers
30 - 60 min
Gevulde puntpaprika met tomaat
Met seizoensproducten

410gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

450 g kleine pastinaak(wortel)
2 zoete puntpaprika's
2 theelepels olijfolie
75 g verse geitenkaas
2 theelepels pesto
125 g cherrytomaten
sap van 1/2 citroen
peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Halveer de paprika's door ze voorzichtig in de lengterichting door de steel in twee helften te snijden. Verwijder de zaadjes, maar laat de stelen zitten.
3. Meng de cherrytomaatjes, geitenkaas, pesto en wat vers gemalen peper naar smaak door elkaar. Verdeel het mengel over de vier paprikahelften en zet ze in een ondiepe ovenschaal.
4. Snijd de pastinaak in halve stukjes of kwarten, afhankelijk van de grootte. Doe ze in een schaal met de olijfolie, citroensap en wat vers gemalen peper. Meng de ingrediënten met de hand zodat de pastinaak overal bedekt is met het mengsel. Doe deze ook in een aparte, ondiepe ovenschaal en zet deze schaal boven (op de heetste plek) in de oven. Zet de paprika's iets lager.
5. Bak de gerechten ongeveer 35 minuten, totdat de pastinaak zacht en lichtbruin is. Draai ze halverwege een keer om. Als de paprika's gaar zijn, dan kun je ze opdienen. 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie360 kcal
Vet17 gr
waarvan verzadigd7 gr
Koolhydraten33 gr
waarvan suikers20 gr
Voedingsvezels15 gr
Eiwitten12 gr
Zout0.97 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Zoete puntpaprika

Zoete puntpaprika

Groenten
Koel & donker
Pastinaak

Pastinaak

Nu in seizoen
Groenten
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Snoeptomaatjes

Snoeptomaatjes

Nu in seizoen
Groenten
Puntpaprika

Puntpaprika

Nu in seizoen
Groenten
Zoete puntpaprika

Zoete puntpaprika

Groenten
Koel & donker
Pastinaak

Pastinaak

Nu in seizoen
Groenten
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Snoeptomaatjes

Snoeptomaatjes

Nu in seizoen
Groenten
Puntpaprika

Puntpaprika

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Gevulde paprika met couscous

Gevulde paprika met couscous

185gr groenten p.p.

Gevulde paprika met kerrierijst

Gevulde paprika met kerrierijst

185gr groenten p.p.

Boerenomelet met paprika

Boerenomelet met paprika

185gr groenten p.p.

Meer recepten