Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 360 kcal |
Vet | 17 gr |
waarvan verzadigd | 7 gr |
Koolhydraten | 33 gr |
waarvan suikers | 20 gr |
Voedingsvezels | 15 gr |
Eiwitten | 12 gr |
Zout | 0.97 gr |
Gevulde puntpaprika met tomaat

410gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
450 g kleine pastinaak(wortel) |
2 zoete puntpaprika's |
2 theelepels olijfolie |
75 g verse geitenkaas |
2 theelepels pesto |
125 g cherrytomaten |
sap van 1/2 citroen |
peper |
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Halveer de paprika's door ze voorzichtig in de lengterichting door de steel in twee helften te snijden. Verwijder de zaadjes, maar laat de stelen zitten.
3. Meng de cherrytomaatjes, geitenkaas, pesto en wat vers gemalen peper naar smaak door elkaar. Verdeel het mengel over de vier paprikahelften en zet ze in een ondiepe ovenschaal.
4. Snijd de pastinaak in halve stukjes of kwarten, afhankelijk van de grootte. Doe ze in een schaal met de olijfolie, citroensap en wat vers gemalen peper. Meng de ingrediënten met de hand zodat de pastinaak overal bedekt is met het mengsel. Doe deze ook in een aparte, ondiepe ovenschaal en zet deze schaal boven (op de heetste plek) in de oven. Zet de paprika's iets lager.
5. Bak de gerechten ongeveer 35 minuten, totdat de pastinaak zacht en lichtbruin is. Draai ze halverwege een keer om. Als de paprika's gaar zijn, dan kun je ze opdienen.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Gevulde paprika met couscous
185gr groenten p.p.

Gevulde paprika met kerrierijst
185gr groenten p.p.

Boerenomelet met paprika
185gr groenten p.p.