Gevulde puntpaprika met tomaat

Ga naar:

Boodschappenlijst

450 g kleine pastinaak(wortel)
2 zoete puntpaprika's
2 theelepels olijfolie
75 g verse geitenkaas
2 theelepels pesto
125 g cherrytomaten
sap van 1/2 citroen
peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Halveer de paprika's door ze voorzichtig in de lengterichting door de steel in twee helften te snijden. Verwijder de zaadjes, maar laat de stelen zitten.
3. Meng de cherrytomaatjes, geitenkaas, pesto en wat vers gemalen peper naar smaak door elkaar. Verdeel het mengel over de vier paprikahelften en zet ze in een ondiepe ovenschaal.
4. Snijd de pastinaak in halve stukjes of kwarten, afhankelijk van de grootte. Doe ze in een schaal met de olijfolie, citroensap en wat vers gemalen peper. Meng de ingrediënten met de hand zodat de pastinaak overal bedekt is met het mengsel. Doe deze ook in een aparte, ondiepe ovenschaal en zet deze schaal boven (op de heetste plek) in de oven. Zet de paprika's iets lager.
5. Bak de gerechten ongeveer 35 minuten, totdat de pastinaak zacht en lichtbruin is. Draai ze halverwege een keer om. Als de paprika's gaar zijn, dan kun je ze opdienen. 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
390 kcal
Vet
20 gram
Eiwit
12 gram
Waarvan verzadigd
6 gram
Koolhydraten
33 gram
Vezels
15 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
870 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!