Gevulde paprika met kerrierijst

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 rode paprika's
1 ui
1 eetlepel kerriepoeder
1 teentje knoflook
2 eetlepels rozijnen
30 g vloeibare margarine
4 eetlepels geraspte 30+ kaas
1 volkorenbeschuit fijn gemalen tot paneermeel
150 g zilvervliesrijst
50 g ongezouten gehakte noten

Bereidingswijze

1. Bereid de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.  
2. Warm de oven voor op 200 graden.
3. Snijd de paprika's overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Kook de paprikahelften ca. 5 minuten in ruim water.
4. Pel en snipper de ui fijn.
5. Verhit in een koekenpan ca. 20 gram margarine en bak de ui met de kerriepoeder. Pers het teentje knoflook erboven uit. Bak de gekookte rijst ca. minuten mee. Schep de rozijnen en gehakte noten erdoor. 
6. Vul de paprikahelften hoog op met dit mengsel en zet ze in een ovenschotel. Bestrooi ze met geraspte kaas en paneermeel. Schenk er wat margarine over. Bak de paprika's in de oven in ca. 30 minuten bruin en gaar. Eet smakelijk!

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
655 kcal
Vet
29 gram
Eiwit
15 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
81 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
50 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!