Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Gevulde courgettes

Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min
Gevulde courgettes
Met seizoensproducten

450gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

2 kleine courgettes (ca. 250 gram per stuk)
300 g tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
3 takjes peterselie
1 takje verse dille
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel suiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel munt
versgemalen peper
150 g zilvervliesrijst
50 g ongezouten noten
2 eetlepels geraspte 30+ kaas

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de courgettes en snijd ze in de lengte doormidden. Hol de courgettes uit en pureer het vruchtvlees in een keukenmachine.
3. Snijd de tomaten in stukken. Pureer de tomaten in een keukenmachine en wrijf de tomatenmassa daarna door een zeef om de schillen te verwijderen.
4. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui al omscheppend glazig. Pers de knoflook erboven uit. Roer de rijst erdoor en bak dit mengsel al omscheppend. Knip de dille en peterselie erboven fijn. Voeg de helft van de gepureerde tomaten en de courgettepuree toe. Voeg de suiker, kaneel, munt en versgemalen peper naar smaak toe. Laat het geheel op laag vuur ca. 10 minuten sudderen.
5. Vul de courgettes met de tomatenrijst en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Schenk de rest van de tomatenpuree in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de courgettes. Bak de gevulde courgettes in de oven in ca. 40 minuten gaar. Strooi de gehakte noten erover. Eet smakelijk! 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie685 kcal
Vet28 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten81 gr
waarvan suikers23 gr
Voedingsvezels9 gr
Eiwitten21 gr
Zout0.19 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Courgette

Courgette

Nu in seizoen
Groenten
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Ui

Ui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Dille

Dille

Nu in seizoen
Kruiden
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Courgette

Courgette

Nu in seizoen
Groenten
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Ui

Ui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Dille

Dille

Nu in seizoen
Kruiden
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Citroencourgette

Citroencourgette

355gr groenten p.p.

Courgette met een kruimellaagje en aardappelpuree

Courgette met een kruimellaagje en aardappelpuree

390gr groenten p.p.

Gestoofde courgette met ui en paprika

Gestoofde courgette met ui en paprika

440gr groenten p.p.

Meer recepten