Gevulde courgettes

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 kleine courgettes (ca. 250 gram per stuk)
300 g tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
3 takjes peterselie
1 takje verse dille
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel suiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel kruizemunt
peper
150 g zilvervliesrijst
50 g ongezouten noten
2 eetlepels geraspte 30+ kaas

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de courgettes en snijd ze in de lengte doormidden. Hol de courgettes uit en pureer het vruchtvlees in een keukenmachine.
3. Snijd de tomaten in stukken. Pureer de tomaten in een keukenmachine en wrijf de tomatenmassa daarna door een zeef om de schillen te verwijderen.
4. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui al omscheppend glazig. Pers de knoflook erboven uit. Roer de rijst erdoor en bak dit mengel al omscheppend. Knip de dille en peterselie erboven fijn. Voeg de helft van de gepureerde tomaten en de courgettepuree toe. Voeg de suiker, kaneel en kruizemunt toe en vers gemalen peper naar smaak. Laat het geheel op heel zacht vuur ca. 10 minuten sudderen.
5. Vul de courgettes met de tomatenrijst en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Schenk de rest van de tomatenpuree in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de courgettes. Bak de gevulde courgettes in de oven in ca. 40 minuten gaar. Strooi de gehakte noten erover. Eet smakelijk! 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
685 kcal
Vet
28 gram
Eiwit
21 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
81 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
23 gram
Zout
190 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!