


Peterselie



De frisse, hartige smaak van peterselie maakt het een onmisbaar kruid in de keuken. Peterselie bevat veel vitamine C en mineralen. Er bestaan twee soorten peterselie: krulpeterselie en ‘platte’ peterselie die wat meer smaak heeft. Krulpeterselie is heel geschikt als garnering op koude schotels en soep. Platte peterselie kun je ook gebruiken in warme gerechten.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Voeg de blaadjes kort voor het serveren aan het gerecht toe. Kook ze niet mee, want het aroma verdwijnt dan en de smaak kan zelfs bitter worden.
Krulpeterselie wordt vooral gebruikt als garnering. Platte of Italiaanse peterselie kun je aan warme gerechten toevoegen. De platte peterselie behoudt beter zijn smaak dan krulpeterselie.
Peterselie schoonmaken
Was de peterselie in ruim water.
Informatie
Zelf peterselie kweken
Teelt peterselie
Tip
Peterselie smaak
Recepten met Peterselie
Meer recepten
Prei gemarineerd in kruidenvinaigrette
250gr groenten p.p.

Gestoomde wintergroenten met peterseliepesto
305gr groenten p.p.

Wortelsoep met kokos en zwart sesamzaad van Joke Boon
125gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec