


Koriander



Koriander komt van oorsprong uit het westen van Azië. Vers korianderblad heeft een typische zachtzoete, anijsachtige smaak. De geur is zeer aromatisch. Je kunt het kruid gebruiken in talloze stoofschotels, kipgerechten, salades en sauzen, met name in de Indiase, Marokkaanse en Thaise keuken. Volgens de overlevering bevordert dit kruid de ‘onsterfelijkheid’. Je kunt takjes koriander het beste in de koelkast bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was en snijd het kruid. Niet te veel (in één keer) toevoegen vanwege de sterk aromatische smaak.
Fijngehakt blad is te gebruiken als smaakmaker en als garnering.
Je kunt het blad en de stelen ook meestoven.
Informatie
Zelf koriander kweken
Hoeveel weegt koriander?
Teelt en seizoen
Tip
Koriander smaak
Recepten met Koriander
Meer recepten
Gebakken garnalen met noedelsalade
200gr groenten p.p.

Thaise witlofschotel
230gr groenten p.p.

Pikante spruitjessoep met baconkruimels
215gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec