


Basilicum



Basilicum heeft een kruidige smaak met een zoet aroma. Het wordt veel in de Italiaanse keuken gebruikt. De hoeveelheid mineralen in basilicum is spectaculair! Naast de groene basilicum bestaan er rode basilicum, citroenbasilicum en Thaise basilicum. De rode (paarse) smaakt iets sterker. Thaise basilicum neigt iets naar de smaak van dragon en anijs.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De blaadjes niet fijnhakken, maar liever scheuren of knippen. Dit komt de smaak ten goede.
Dan de blaadjes met steeltjes kort meestoven of koud gebruiken.
Voeg ze toe aan het einde van de bereidingstijd van het gerecht. Bij lang mee verhitten verliest dit kruid z’n smaak.
Eventueel kun je basilicum fijnstampen met olie.
Bereidingstijden
Geen, koud gebruiken of op het laatst toevoegen aan een warm gerecht.
Basilicum schoonmaken
Was de blaadjes voor gebruik, goed laten uitlekken of droogdeppen.
Informatie
Zelf basilicum kweken
Hoeveel weegt basilicum?
Teelt en seizoen basilicum
Tip
Basilicum smaak
Recepten met Basilicum
Meer recepten
Tomatensalade
240gr groenten p.p.

Snijbonensalade met gegrilde paprika
225gr groenten p.p.

Pasta met geroosterde tomaatjes
150gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec