| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 159 kcal |
| Vet | 11 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 7 gr |
| waarvan suikers | 6 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 3 gr |
| Zout | 0.12 gr |
Prei gemarineerd in kruidenvinaigrette

250gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 2 takjes selderij |
| 2 eetlepels olijfolie |
| 2 takjes peterselie |
| 1½ -2 eetlepels (kruiden)azijn |
| 4 blaadjes basilicum |
| 8 dunne preien (ca. 500 gram) |
| 1 theelepel mosterd |
| 1 theelepel honing |
| mespunt tijm |
Bereidingswijze
1. Snijd van de preien lelijk buitenblad en het bovenste donkergroene deel. Snijd de worteltjes eraf, maar laat de onderkant zitten anders valt de prei uit elkaar. Was de prei en laat de groente uitlekken.
2. Bestrijk een grillpan of koekenpan met wat olie en laat hierin de prei licht kleuren en gaar worden.
3. Maak de kruiden schoon en snijd ze klein.
4. Klop een vinaigrette van de rest van de olie, de azijn, de honing, de mosterd, de kruiden en wat peper.
5. Schenk de marinade over de hete prei en laat dit 10 minuten intrekken.
6. Serveer de prei lauw.
Menusuggestie: Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Prei met balsamico
200gr groenten p.p.

Prei met pruimen en geitenkaas
300gr groenten p.p.

Siciliaanse prei
250gr groenten p.p.




