Prei gemarineerd in kruidenvinaigrette

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 takjes selderij
2 eetlepels olijfolie
2 takjes peterselie
1½ -2 eetlepels (kruiden)azijn
4 blaadjes basilicum
8 dunne preien (ca. 500 gram)
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
mespunt tijm

Bereidingswijze

1. Snijd van de preien lelijk buitenblad en het bovenste donkergroene deel. Snijd de worteltjes eraf, maar laat de onderkant zitten anders valt de prei uit elkaar. Was de prei en laat de groente uitlekken.
2. Bestrijk een grillpan of koekenpan met wat olie en laat hierin de prei licht kleuren en gaar worden.
3. Maak de kruiden schoon en snijd ze klein.
4. Klop een vinaigrette van de rest van de olie, de azijn, de honing, de mosterd, de kruiden en wat peper.
5. Schenk de marinade over de hete prei en laat dit 10 minuten intrekken.
6. Serveer de prei lauw.

Menusuggestie: Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
159 kcal
Vet
11 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
116 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten