Prei met pruimen en geitenkaas

Ga naar:

Boodschappenlijst

10 gedroogde gewelde pruimen zonder pit (pruneaux)
600 gram dunne preien
2 dl bouillon met minder zout
80 g verse geitenkaas
peper

Bereidingswijze

1. Halveer de pruimen en schenk de bouillon erover, houd 2 eetlepels bouillon over.
2. Maak de prei schoon (inclusief het groene deel) en snijd in stukjes van ca. 3 cm.
3. Verhit de pruimen 2-3 minuten in de pan. Laat ze 5 minuten nawellen.
4. Doe de prei in een schaal, doe de 2 eetlepels bouillon erover en bak zo'n ca. 4 minuten. Schep de prei halverwege 1 maal door. Laat de prei ca. 2 minuten nagaren.
5. Roer de pruimen door de prei en maal wat peper erover. Strooi de kaas erover en warm het heel nogmaals ca. 1 minuut op. Eet smakelijk! 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
240 kcal
Vet
11 gram
Eiwit
11 gram
Waarvan verzadigd
7 gram
Koolhydraten
19 gram
Vezels
11 gram
Waarvan suikers
17 gram
Zout
980 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!