




Pruimen





Pruimen zijn steenvruchten met zacht vruchtvlees. Net als kersen of abrikozen. Pruimen zijn rijp in de nazomer. Je kunt pruimen met schil eten. De kleur loopt uiteen van blauwzwart tot rood en geel. Ze smaken lekker zoet, sommige variëteiten zijn zoetzuur of aangenaam zuur.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Je hoeft deze pruimen alleen maar te wassen en het steeltje te verwijderen. De grote pit laat vaak makkelijk los als ze rijp zijn.
Informatie
Zelf pruimen telen
Hoeveel weegt een pruim?
Teelt en seizoen
Tip
Pruimen smaak
Recepten met Pruimen
Meer recepten
Sinterklaastraktatie: Brownie van zwarte bonen met mandarijn

Fruitflip met muesli
115gr fruit p.p.

Brommer met zijspan traktatie
40gr groenten p.p. & 15gr fruit p.p.
Verkrijgbaar als
Meer groenten en fruitVoedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 170 kj (40 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 7.3 gr |
waarvan suikers | 7.3 gr |
Voedingsvezel | 2.2 gr |
Eiwit | 0.8 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 31 mcg |
Vitamine B1 | 0.02 mg |
Vitamine B2 | 0.03 mg |
Nicotinezuur | 0.5 mg |
Vitamine B6 | 0.1 mg |
Folaat equivalenten | 3 mcg |
Vitamine C | 5 mg |
Vitamine E | 0.7 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec