

Japanse pruim


Er zijn verschillende Japanse pruimenrassen. Deze ronde en soms hartvormige vruchten zijn meestal wat groter dan de gewone pruimen. De kleur van de schil varieert van kersenrood tot donkerrood en paars. De smaak is zoet. Opvallend verschil met gewone pruimen is dat het vruchtvlees stevig blijft, ook als ze rijp worden.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de vruchten, snijd ze open en verwijder de pit.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Japanse pruim smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 170 kj (40 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 7.3 gr |
waarvan suikers | 7.3 gr |
Voedingsvezel | 2.2 gr |
Eiwit | 0.8 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 31 mcg |
Vitamine B1 | 0.02 mg |
Vitamine B2 | 0.03 mg |
Nicotinezuur | 0.5 mg |
Vitamine B6 | 0.1 mg |
Folaat equivalenten | 3 mcg |
Vitamine C | 5 mg |
Vitamine E | 0.7 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec