

Kriekpruim


De kriekpruim wordt ook wel kroosjespruim genoemd. Het is een heel oud ras, waarschijnlijk werd de pruim al in de oudheid gecultiveerd. De pruim komt ook nog steeds in het wild voor. De vruchten zijn in vergelijking met gewone pruimen heel klein. De kriekpruim is geel en heeft een grote pruimenpit. Het vruchtvlees is sappig en zoet. Rijpe pruimen kun je het beste in de koelkast bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de vruchten, snijd ze open en verwijder de pit.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Kriekpruim smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 170 kj (40 kcal) |
| Vet totaal | 0 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 7.3 gr |
| waarvan suikers | 7.3 gr |
| Voedingsvezel | 2.2 gr |
| Eiwit | 0.8 gr |
| Zout | 0 mg |
| Retinol act. equivalent | 31 mcg |
| Vitamine B1 | 0.02 mg |
| Vitamine B2 | 0.03 mg |
| Nicotinezuur | 0.5 mg |
| Vitamine B6 | 0.1 mg |
| Folaat equivalenten | 3 mcg |
| Vitamine C | 5 mg |
| Vitamine E | 0.7 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


