Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks leven. Groenten en fruit zijn van nature duurzame keuzes binnen ons voedingspatroon en dragen bij aan een gezondere en duurzamere wereld.

 

<h1>Duurzaamheid</h1>

Groenten en fruit: een relatief lage footprint

Volgens de Barilla Voedselpiramide hebben groenten en fruit een relatief lage milieu-footprint in vergelijking met veel andere voedingsmiddelen. Ze staan laag in de piramide: producten die we vaak kunnen eten en die tegelijkertijd minder belastend zijn voor de aarde.

Verpakkingen als bescherming

Verpakkingen worden vaak gezien als een milieuprobleem, maar spelen juist ook een belangrijke rol in duurzaamheid. Een goed gekozen verpakking:

  • beschermt groenten en fruit tijdens transport en opslag,
  • verlengt de houdbaarheid,
  • voorkomt bederf en daarmee verspilling.
     

Minder verspillen = duurzamer

Voedselverspilling is een groot probleem voor het milieu. Door producten optimaal te verpakken en slim te bewaren, kunnen we veel verspilling voorkomen. Hoe minder we verspillen, hoe duurzamer ons eetpatroon wordt.

Ontdek meer

Wil je meer weten over de duurzaamheid van recepten en hoe je zelf bewuste keuzes kunt maken in de keuken? Een deel van onze recepten geeft inzicht in de CO2-uitstoot van de diverse ingredienten van het recept. Dit helpt om duurzame keuzes te kunnen maken.