Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Sinterklaastraktatie: Brownie van zwarte bonen met mandarijn

Nagerecht
20 - 30 min
Sinterklaastraktatie: Brownie van zwarte bonen met mandarijn
Met seizoensproducten

Ingrediënten

1 klein blikje zwarte bonen (uitlekgewicht 130 gram)
50 gram rozijnen
1 ei
50 gram gewelde pruimen
35 ml zonnebloemolie
2 eetlepels cacaopoeder
1 volle eetlepel honing (ca. 20 gram)
1/2 eetlepel bakpoeder (3 1/2 gram)
2 mandarijnen

Bereidingswijze

Wist je dat je brownies ook heel goed van zwarte bonen kunt maken? Dat is niet alleen gezonder, maar ook super lekker. Deze leuke brownies met mandarijn kun je gerust met Sinterklaasavond op tafel zetten, krijgen je kinderen ook nog eens stiekem wat groente en fruit binnen.

Ook nodig: 7 siliconen muffinvormpjes en 7 (vrolijke) cocktailprikkers 

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175°C.
  2. Week de rozijnen in lauwwarm water (minimaal 15 minuten). Daarna goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
  3. Laat de bonen uitlekken in een vergiet, spoel na met water en laat weer goed uitlekken. 
  4. Mix (met een staafmixer of keukenmachine) de zwarte bonen, cacaopoeder, ei, bakpoeder, olie, honing, pruimen en de rozijnen tot een glad beslag.
  5. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, reken ca. 40 gram per vormpje. Tip: je kunt een ijslepel (tang) gebruiken, ongeveer een half bolletje per vormpje.
  6. Bak de brownies 35-40 minuten.
  7. Haal de brownies uit de oven en laat goed afkoelen.
  8. Pel de mandarijnen. Prik 2 of 3 mandarijnenpartjes aan de cocktailprikkers en steek in de brownies.

Dit recept is genoeg voor ca. 7 brownies.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie135 kcal
Vet6 gr
waarvan verzadigd2 gr
Koolhydraten16 gr
waarvan suikers11 gr
Voedingsvezels3 gr
Eiwitten3 gr
Zout0.1 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Zwarte bonen

Zwarte bonen

Nu in seizoen
Groenten
Pruimen

Pruimen

Fruit
Fruitschaal
Mandarijn

Mandarijn

Fruit
Koel & donker
Zwarte bonen

Zwarte bonen

Nu in seizoen
Groenten
Pruimen

Pruimen

Fruit
Fruitschaal
Mandarijn

Mandarijn

Fruit
Koel & donker
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Sinterklaastraktatie: Mini-appelcake met kruidnoten

Sinterklaastraktatie: Mini-appelcake met kruidnoten

Sinterklaastraktatie: Wortelmuffins met speculaaskruiden

Sinterklaastraktatie: Wortelmuffins met speculaaskruiden

Sinterklaastraktatie: De ‘zak’ van sinterklaas (filodeegzakje met appeltjes & kaneel)

Sinterklaastraktatie: De ‘zak’ van sinterklaas (filodeegzakje met appeltjes & kaneel)

Meer recepten