| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 140 kcal |
| Vet | 8 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 13 gr |
| waarvan suikers | 5 gr |
| Voedingsvezels | 0 gr |
| Eiwitten | 2 gr |
| Zout | 0.2 gr |
Sinterklaastraktatie: Mini-appelcake met kruidnoten

Ingrediënten
10 pers
| 1 kleine Elstar appel |
| 110 gram zelfrijzend bakmeel |
| 30 gram donkere basterdsuiker |
| 1 ei |
| 75 gram zonnebloemolie |
| 90 gram halfvolle yoghurt |
| 10 kruidnoten |
Bereidingswijze
Voeg wat kruidnoten toe aan je appelcake, en je hebt een heerlijke Sint traktatie. Zo krijgen je kinderen stiekem nog wat fruit binnen op het Heerlijk Avondje.
Ook nodig: 10 (papieren) muffinvormpjes
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170°C.
- Kluts het ei in een beslagkom.
- Voeg de basterdsuiker, zonnebloemolie, yoghurt en bakmeel aan het ei toe. Meng of mix het mengsel tot een glad beslag.
- Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Spatel voorzichtig door het beslag.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Reken ca. 40 gram per vormpje. Tip: plaats de papieren muffinvormpjes in een muffintray, dan behouden ze beter hun vorm.
- Hak of breek de pepernoot in vieren en druk in het beslag. Herhaal deze stap voor ieder cakeje.
- Bak de cakejes in 25-30 minuten goudbruin. Check na 25 minuten of ze al goed zijn.
- Laat de cakejes goed afkoelen.
Goed om te weten: Invetten van papieren vormpjes is niet nodig, dit recept bevat voldoende vet.
Tip kaneeldip: Lekker om het cakje te dippen in wat kaneel.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Sinterklaastraktatie: Wortelmuffins met speculaaskruiden

Sinterklaastraktatie: Brownie van zwarte bonen met mandarijn





