Sinterklaastraktatie: Mini-appelcake met kruidnoten

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 kleine Elstar appel
110 gram zelfrijzend bakmeel
30 gram donkere basterdsuiker
1 ei
75 gram zonnebloemolie
90 gram halfvolle yoghurt
10 kruidnoten

Bereidingswijze

Voeg wat kruidnoten toe aan je appelcake, en je hebt een heerlijke Sint traktatie. Zo krijgen je kinderen stiekem nog wat fruit binnen op het Heerlijk Avondje. 

Ook nodig: 10 (papieren) muffinvormpjes

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170°C. 
  2. Kluts het ei in een beslagkom.
  3. Voeg de basterdsuiker, zonnebloemolie, yoghurt en bakmeel aan het ei toe. Meng of mix het mengsel tot een glad beslag.
  4. Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Spatel voorzichtig door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Reken ca. 40 gram per vormpje. Tip: plaats de papieren muffinvormpjes in een muffintray, dan behouden ze beter hun vorm.
  6. Hak of breek de pepernoot in vieren en druk in het beslag. Herhaal deze stap voor ieder cakeje.
  7. Bak de cakejes in 25-30 minuten goudbruin. Check na 25 minuten of ze al goed zijn.
  8. Laat de cakejes goed afkoelen.

Goed om te weten: Invetten van papieren vormpjes is niet nodig, dit recept bevat voldoende vet.

Tip kaneeldip: Lekker om het cakje te dippen in wat kaneel.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
140 kcal
Vet
8 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
13 gram
Vezels
0 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
0.2 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten