


Appel



Hollandse appels, heerlijk om zo in te bijten. Maar je kunt ze ook koken, roerbakken of gewoon rauw eten in een salade. De appel is heel populair, het is de meest gegeten vrucht in Nederland! Dit is niet verwonderlijk, aangezien er zoveel soorten en smaken zijn! Zo heb je ze van knapperig en zuur tot zachter en zoet.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Het vruchtvlees verkleurt snel zonder schil. Met een beetje citroensap of (cider)azijn is dit te voorkomen.
In de appel, en vooral in de schil, zit pectine, een stof die gelei en jam helpt met geleren.
De meeste appelsoorten kun je koken en in allerlei koude en warme gerechten verwerken.
Wil je een appel met schil in de oven bakken? Snijd de schil dan rondom in om barsten van de schil te voorkomen.
Appel schoonmaken
Was de appel. Je kunt de appel zo uit de hand eten, maar je kunt hem ook schillen.
Informatie
Zelf appels telen
Hoeveel weegt een appel?
Teelt en seizoen
Waarom hebben appels een glimmend laagje?
Tip
Appel smaak
Recepten met Appel
Meer recepten
Frisse appelsalade met verse geitenkaas
100gr groenten p.p. & 135gr fruit p.p.

Stamppot met spinazie van de Gezonde Dutchies
225gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.

Gebakken appels en appelchips met ijs
190gr fruit p.p.
Verkrijgbaar als
Meer groenten en fruitVoedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 232 kj (55 kcal) |
Vet totaal | 0.1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.1 gr |
Koolhydraten | 12 gr |
waarvan suikers | 11.2 gr |
Voedingsvezel | 1.6 gr |
Eiwit | 0.2 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 1 mcg |
Vitamine B1 | 0.01 mg |
Vitamine B2 | 0.01 mg |
Nicotinezuur | 0.1 mg |
Vitamine B6 | 0.03 mg |
Vitamine C | 3 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec