


Custardappel



De custardappel wordt ook wel ossenhart of tropische roomappel genoemd. De vruchten zijn familie van de cherimoya en de suikerappel. De onrijpe vrucht is bleekgroen van kleur en keihard. Tijdens de rijping krijgt de vrucht bruine plekken en wordt zachter. Hij lijkt daardoor wat overrijp, maar schijn bedriegt. Juist dan smaakt het vruchtvlees lekker zoet en sappig.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd de vrucht in de lengte doormidden en verwijder de zwarte pitten. Dit gaat makkelijk, want ze zitten los. Vervolgens kun je het vruchtvlees lossnijden of uitlepelen.
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Custardappel smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec