


Cherimoya



De cherimoya wordt ook wel Jamaica-appel genoemd. Het is een hartvormige vrucht met een groene, soms lichtpaarse schil die schubben heeft. Het vruchtvlees is wit en romig met oneetbare (giftige) pitten. De smaak doet denken aan ananas en aan aardbeien met slagroom. Heerlijk en gezond! De vrucht is rijp als de schil zwart begint te kleuren, daarna kun je de cherimoya niet lang meer bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd de vrucht in de lengte doormidden en verwijder de zwarte pitten. Dit gaat heel makkelijk, want ze zitten los. Vervolgens kun je het vruchtvlees lossnijden of uitlepelen. Eet alleen het vruchtvlees, de pitten en het velletje zijn giftig en kun je niet eten.
Bereidingstijden
Afhankelijk van de toepassing.
Informatie
Cherimoya teelt en seizoen
Tip
Cherimoya smaak
Recepten met Cherimoya
Meer receptenVerkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec