Cherimoya toetje

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 rijpe cherimoya
80 ml ongezoete (vanille) amandeldrink
2 theelepels fijngehakte ongezouten pistachenoten

Bereidingswijze

Cherimoya is heerlijk zoet fruit; superlekker in combinatie met amandeldrink en ongezouten pistachenoten in dit rauwe vegan toetje.

  1. Snijd de cherimoya in de lengte doormidden en verwijder de zwarte pitten. Dit gaat heel makkelijk, want ze zitten los. Vervolgens kun je het vruchtvlees lossnijden of uitlepelen. Gebruik alleen het vruchtvlees, de pitten en het velletje kun je niet eten.
  2. Mix het vruchtvlees met de amandeldrink in een blender tot een glad geheel (duurt maar een paar seconden)
  3. Giet het mengsel in een glazen pot en dek af.
  4. Zet de pot 1 uur in de vriezer. 
  5. Roer de ongezouten pistachenoten er doorheen.

    Eet smakelijk!

Bron: Unconventional Baker

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
265 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
8 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
32 gram
Zout
0.13 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten