


Goudreinet appel



De Goudreinet is een zoetzure appel met zacht vruchtvlees. Deze appelsoort staat bekend om de verwerking tot appelmoes, maar is ook geschikt voor het maken van sap, appelballen, gebak en salades. De kleur varieert van groengeel tot bronsachtig met vaak een blos. De Goudreinet wordt ook wel Rode Boskoop genoemd.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Een appel is een makkelijke vrucht. Je kunt de appel zo uit de hand eten, maar je kunt hem ook schillen.
Het vruchtvlees verkleurt snel zonder schil. Met een beetje citroensap of (cider)azijn is dit te voorkomen.
In de appel, en vooral in de schil, zit pectine, een stof die gelei en jam helpt met geleren.
De Goudreinet kun je koken en in allerlei koude en warme gerechten verwerken.
Wil je een appel met schil in de oven bakken? Snijd de schil dan rondom in om barsten van de schil te voorkomen.
Bereidingstijden
Geen, lekker uit het vuistje eten.
In gerechten, afhankelijk van de toepassing.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Goudreinet smaak
Recepten met Goudreinet appel
Meer recepten
Sinterklaastraktatie: Mini-appelcake met kruidnoten

Sinterklaastraktatie: De ‘zak’ van sinterklaas (filodeegzakje met appeltjes & kaneel)

Pompoen met kip
300gr groenten p.p. & 70gr fruit p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 232 kj (55 kcal) |
Vet totaal | 0.1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.1 gr |
Koolhydraten | 12 gr |
waarvan suikers | 11.2 gr |
Voedingsvezel | 1.6 gr |
Eiwit | 0.2 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 1 mcg |
Vitamine B1 | 0.01 mg |
Vitamine B2 | 0.01 mg |
Nicotinezuur | 0.1 mg |
Vitamine B6 | 0.03 mg |
Vitamine C | 3 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec