Paarse spruitjes salade met appel

Ga naar:

Boodschappenlijst

300 gr paarse spruitjes
1 el olijfolie
50 gr pecannoten
50 gr verse geitenkaas 50+
1 appel
40 gr cranberries
2 el appelazijn
2 el olijfolie
sap van 1/2 limoen
peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Maak de paarse spruitjes schoon en snijd ze heel dun of gebruik eventueel een keukenmachine, zodat je dunne plakjes hebt. Spreid de plakjes uit op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en zout. Zet ze tien minuten in de voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen voor je het in de salade verwerkt. Ondertussen schil en snijd je de appel en besprenkel je deze met een beetje limoensap.

Voeg voor de dressing de appelazijn, olijfolie en het limoensap bij elkaar en breng op smaak met peper.  Meng de spruitjes met de appel, de cranberries en de pecannoten en kruimel de geitenkaas erover. Serveer de dressing apart of sprenkel deze over de salade.

Menusuggestie: Lekker met volkoren couscous.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
556 kcal
Vet
40 gram
Eiwit
10 gram
Waarvan verzadigd
8 gram
Koolhydraten
33 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
580 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!