



Paarse spruitjes




De paarse spruit is het zusje van de groene spruit. Het heeft een funky paarsachtige kleur. De spruitjes zijn zoeter en nootachtiger dan de groene spruitjes. Paarse spruiten bevatten naast veel vitaminen, mineralen en vezels ook veel antioxidanten. Paarse spruiten zijn ongeveer vanaf eind oktober tot en met februari beschikbaar.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd de onderkant van de spruitjes af. Verwijder eventueel een paar losse blaadjes en was ze goed af.
Bij het koken verliest de spruit zijn paarse kleur. Daarom is stomen, roosteren of roerbakken de beste bereidingswijze voor de paarse spruit.
Bereidingstijden
Gemiddeld zijn de bereidingstijden van de paarse spruiten als volgt:
- Stomen: 5 minuten
- Wokken: 10 - 15 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Paarse spruitjes smaak
Recepten met Paarse spruitjes
Meer recepten
Paarse spruitjes salade met appel
150gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.

Tortilla Violeta met paarse spruitjes
250gr groenten p.p.

Geroosterde paarse spruitjes met zoete aardappels
165gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec