



Bloemkool




Bloemkool is een ronde koolsoort, die bestaat uit groene stengels met witte bloemknoppen. Het is één van de meest populaire groenten in Nederland. Dit komt door zijn milde, toegankelijke smaak. De groente komt uit Nederland, maar ook uit Frankrijk en Italië.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Verwijder voor gebruik de bladeren en snijd de dikke stronk eruit.
Snijd de bloemkool in roosjes en was deze. Tip: Je kunt de roosjes ook in plakjes snijden.
Wil je bloemkool in zijn geheel koken? Snijd de stronk dan kruisgewijs in.
Bereidingstijden
Koken: ca. 10 minuten
Roerbakken: ca. 9 minuten
Magnetron: 4 - 6 minuten
Frituren: 2 - 3 minuten
Smoren: 10 - 12 minuten
Stomen: 12 - 14 minuten
Informatie
Zelf bloemkool kweken
Hoeveel weegt bloemkool?
Tip
Bloemkool smaak
Recepten met Bloemkool
Meer recepten
Aardappelsalade met makreel, bloemkool en broccoli van Brenda Kookt
250gr groenten p.p.

Wrap met mediterrane vulling
350gr groenten p.p.

Curry met aubergine, winterpeen, garnalen en bloemkoolrijst van de Gezonde Dutchies
335gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 107 kj (25 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 3 gr |
waarvan suikers | 2.4 gr |
Voedingsvezel | 2.2 gr |
Eiwit | 1.9 gr |
Zout | 0.02 mg |
Vitamine B1 | 0.05 mg |
Vitamine B2 | 0.06 mg |
Nicotinezuur | 0.5 mg |
Vitamine B6 | 0.13 mg |
Folaat equivalenten | 67.1 mcg |
Vitamine C | 25 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec