Glaasjes koude bloemkoolcrème met gegrilde ham

Ga naar:

Boodschappenlijst

10 sjalotjes
peper
10 plakjes ham
1200 g bloemkoolroosjes
1 eetlepel olijfolie
4 dl kookroom light
1/2 citroen

Bereidingswijze

1. Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren. 
2. Doe de bloemkool boven in de stoompan of in een metalen vergiet. Stoom de groente met deksel op de pan in 8-10 minuten gaar. 
3. Fruit de sjalotjes in een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan.
4. Snijd de ham in snippers.
5. Verwarm een braadpan. Leg als de pan goed warm is de hamstukjes erin. Bak deze kort op hoog vuur.
6. Pureer de sjalotjes en de bloemkool tot een glad mengsel en giet het in een pan. Voeg de room toe en laat al roerend 5 minuten zachtjes koken. Breng het mengsel op smaak met vers gemalen peper. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
7. Knijp de halve citroen uit en meng het sap door het mengsel. Bewaar in de koelkast tot het gerecht wordt opgediend. Serveer de bloemkoolcrème in doorzichtige glazen en bestrooi ze op het laatste moment met de hamsnippers. Eet smakelijk! 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
105 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
410 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!