Bijgerecht
10 pers
Bij diabetes
Per Persoon
145 gram groenten
1. Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren.
2. Doe de bloemkool boven in de stoompan of in een metalen vergiet. Stoom de groente met deksel op de pan in 8-10 minuten gaar.
3. Fruit de sjalotjes in een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan.
4. Snijd de ham in snippers.
5. Verwarm een braadpan. Leg als de pan goed warm is de hamstukjes erin. Bak deze kort op hoog vuur.
6. Pureer de sjalotjes en de bloemkool tot een glad mengsel en giet het in een pan. Voeg de room toe en laat al roerend 5 minuten zachtjes koken. Breng het mengsel op smaak met vers gemalen peper. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
7. Knijp de halve citroen uit en meng het sap door het mengsel. Bewaar in de koelkast tot het gerecht wordt opgediend. Serveer de bloemkoolcrème in doorzichtige glazen en bestrooi ze op het laatste moment met de hamsnippers. Eet smakelijk!