Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bloemkoolsalade met de Franse slag

Hoofdgerecht
2 pers
20 - 30 min
Bloemkoolsalade met de Franse slag
Met seizoensproducten

345gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

1 ei
6 sprieten bieslook
3 eetlepels azijn
1 kleine bloemkool
3 takjes peterselie
1 theelepel mosterd
2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

1. Kook het ei 10 minuten en laat het afkoelen.
2. Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes. Kook de bloemkool in water in ca. 8 minuten net gaar.
3. Was de peterselie en de bieslook en knip de kruiden fijn.
4. Maak een sausje van de olie, de azijn, de mosterd en de kruiden.
5. Laat de bloemkool uitlekken. Schep het sausje er door en laat dit 30 minuten op een koele plaats intrekken.
6. Pel het ei en snijd het klein. Doe de salade in een schaal en strooi het ei er over.

Menusuggestie: Lekker met geroosterde kikkererwten en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie177 kcal
Vet13 gr
waarvan verzadigd2 gr
Koolhydraten4 gr
waarvan suikers3 gr
Voedingsvezels5 gr
Eiwitten7 gr
Zout0.24 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Bieslook

Bieslook

Nu in seizoen
Kruiden
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Bieslook

Bieslook

Nu in seizoen
Kruiden
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Bloemkool en venkel uit de oven met avocado tahini dip

Bloemkool en venkel uit de oven met avocado tahini dip

360gr groenten p.p.

Glaasjes koude bloemkoolcrème met gegrilde ham

Glaasjes koude bloemkoolcrème met gegrilde ham

145gr groenten p.p.

Cappuccino van venkel

Cappuccino van venkel

200gr groenten p.p.

Meer recepten