Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 177 kcal |
Vet | 13 gr |
waarvan verzadigd | 2 gr |
Koolhydraten | 4 gr |
waarvan suikers | 3 gr |
Voedingsvezels | 5 gr |
Eiwitten | 7 gr |
Zout | 0.24 gr |
Bloemkoolsalade met de Franse slag

345gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
1 ei |
6 sprieten bieslook |
3 eetlepels azijn |
1 kleine bloemkool |
3 takjes peterselie |
1 theelepel mosterd |
2 eetlepels olijfolie |
Bereidingswijze
1. Kook het ei 10 minuten en laat het afkoelen.
2. Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes. Kook de bloemkool in water in ca. 8 minuten net gaar.
3. Was de peterselie en de bieslook en knip de kruiden fijn.
4. Maak een sausje van de olie, de azijn, de mosterd en de kruiden.
5. Laat de bloemkool uitlekken. Schep het sausje er door en laat dit 30 minuten op een koele plaats intrekken.
6. Pel het ei en snijd het klein. Doe de salade in een schaal en strooi het ei er over.
Menusuggestie: Lekker met geroosterde kikkererwten en aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bloemkool en venkel uit de oven met avocado tahini dip
360gr groenten p.p.

Glaasjes koude bloemkoolcrème met gegrilde ham
145gr groenten p.p.

Cappuccino van venkel
200gr groenten p.p.