


Bieslook



De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. In België en Nederland komt wilde bieslook voor. De plant behoort tot de lookfamilie en is verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Gebruik de hele spriet, ook de bloemen zijn eetbaar.
Bieslook is lekker in bijna elk gerecht. Verhit bieslook niet, dan verliest het z’n smaak.
Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen.
Bereidingstijden
Geen, je gebruikt dit kruid koud of voegt het op het allerlaatste moment toe aan een gerecht.
Bieslook schoonmaken
Was verse kruiden onder stromend water voor gebruik.
Informatie
Zelf bieslook kweken
Teelt en seizoen bieslook
Tip
Bieslook smaak
Recepten met Bieslook
Meer recepten
Witlofsalade met sardientjes
250gr groenten p.p.

Zalmburgers met zoete aardappelfriet van Gezonde Dutchies
155gr groenten p.p.

Zomerse kruidensalade
180gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


