Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Stamppot met spinazie van de Gezonde Dutchies

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Stamppot met spinazie van de Gezonde Dutchies
Met seizoensproducten

225gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.

Ingrediënten

1200 gram aardappels
2 appels
250 gram spinazie
verse bieslook (naar wens)
400 gram cherrytomaatjes
400 gram mager rundergehakt
1 ei
2 ui
1 teen knoflook
4 theelepels mosterd
3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Smullen voor het hele gezin met deze kleurrijke stamppot met spinazie en cherrytomaatjes van de Gezonde Dutchies.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de 400 gram gehakt, 3 eetlepels mosterd, 1 ui, teen knoflook en 1 eetlepel olie in de keukenmachine en draai dit tot een fijn mengsel (of kneed met de handen). Je kunt nu ongeveer 20 kleine gehakt balletjes draaien en in een ovenschaal leggen. Bak de gehaktballetjes 20 minuten op 200 graden in de oven.
  3. Schil de aardappels en breng deze aan de kook, laat ze koken tot deze zacht zijn en giet ze af.
  4. Snijd de tomaatjes door de midden en de appels en 1 ui in kleine stukjes. Bak de ui, appel en tomaat in een eetlepel olie, tot de appels zacht zijn en de tomaatjes uit elkaar vallen.
  5. Gebruik nu de keukenmachine weer of een stamper en pureer de aardappels met 1 eetlepel mosterd en een eetlepel olijfolie.
  6. Voeg daarna de rauwe spinazie en gesneden bieslook toe en stamp dit goed door elkaar.
  7. Schep de stamppot op en garneer deze met het ui- tomaat mengsel. Gehaktballetjes erbij serveren op een spiesje.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 1

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Maak dus iets meer dan het recept voor vier volwassenen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie645 kcal
Vet22 gr
waarvan verzadigd7 gr
Koolhydraten74 gr
waarvan suikers17 gr
Voedingsvezels12 gr
Eiwitten32 gr
Zout10 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Spinazie

Spinazie

Groenten
Koelkast
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Appel

Appel

Nu in seizoen
Fruit
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Bieslook

Bieslook

Nu in seizoen
Kruiden
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Spinazie

Spinazie

Groenten
Koelkast
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Appel

Appel

Nu in seizoen
Fruit
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Bieslook

Bieslook

Nu in seizoen
Kruiden
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Stamppot groene kool met spicy noten

Stamppot groene kool met spicy noten

275gr groenten p.p.

Rucolastamppot met kerstomaatjes en mozzarella

Rucolastamppot met kerstomaatjes en mozzarella

150gr groenten p.p.

Koolraapstamppot met rauwe andijvie

Koolraapstamppot met rauwe andijvie

355gr groenten p.p.

Meer recepten