


Gele ui



De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. De gele ui heeft een goudgele schil en is wit van binnen. Het vruchtvlees is stevig en heeft een pittige smaak. De ui is super veelzijdig. Je kunt ermee koken, stoven of bakken. De ui kun je ook prima rauw gebruiken.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Pel de ui en snijd of snipper de ui (snijden). Doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden namelijk snel bitter gaan smaken.
Nooit meer huilen bij het snijden van uien? Dit kun je zo voorkomen:
- Leg de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries.
- Snijd of schil de uien onder water.
Bereidingstijden
Fruiten/bakken: 2 - 4 minuten
Koken: ca. 10 minuten
Smoren: ca. 30 minuten
Stomen: ca. 40 minuten
Magnetron: 4 - 6 minuten
Grillen: 15 - 20 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Gele ui smaak
Recepten met Gele ui
Meer recepten
Bonte paprikachutney op toast
240gr groenten p.p.

Bloemkoolrisotto met makreel van Simone's Kitchen
330gr groenten p.p.

Griekse snijbonen met limabonen
395gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 157 kj (37 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 6.3 gr |
waarvan suikers | 4.5 gr |
Voedingsvezel | 2.7 gr |
Eiwit | 1.3 gr |
Zout | 0.01 mg |
Vitamine B1 | 0.04 mg |
Vitamine B2 | 0.01 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.12 mg |
Folaat equivalenten | 23.7 mcg |
Vitamine C | 5 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec