Bloemkoolroosjes in tomatensaus

Ga naar:

Boodschappenlijst

150 gram tomatenblokjes zonder zout
1 eetlepel olie
1 kleine bloemkool
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 sjalot of kleine ui

Bereidingswijze

1. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein. Fruit de sjalot glazig in de olie.
2. Voeg de tomatenblokjes toe met de koriander en het gemberpoeder en laat de saus 10 minuten zacht koken.
3. Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes.
4. Kook de bloemkoolroosjes in de saus in ca. 8 minuten gaar.

Menusuggestie: Lekker met kipfilet en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
114 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
55 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!