Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 114 kcal |
Vet | 6 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 7 gr |
waarvan suikers | 5 gr |
Voedingsvezels | 6 gr |
Eiwitten | 4 gr |
Zout | 0.06 gr |
Bloemkoolroosjes in tomatensaus

450gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
150 gram tomatenblokjes zonder zout |
1 eetlepel olie |
1 kleine bloemkool |
½ theelepel gemberpoeder |
½ theelepel gemalen koriander (ketoembar) |
1 sjalot of kleine ui |
Bereidingswijze
1. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein. Fruit de sjalot glazig in de olie.
2. Voeg de tomatenblokjes toe met de koriander en het gemberpoeder en laat de saus 10 minuten zacht koken.
3. Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes.
4. Kook de bloemkoolroosjes in de saus in ca. 8 minuten gaar.
Menusuggestie: Lekker met kipfilet en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bloemkool mimosa
345gr groenten p.p.

Bloemkoolsalade met walnoten
345gr groenten p.p.

Bloemkool met uiensaus
445gr groenten p.p.