| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 120 kcal |
| Vet | 5 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 11 gr |
| waarvan suikers | 4 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 4 gr |
| Zout | 0.14 gr |
Bloemkool met uiensaus

445gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 kleine bloemkool |
| 100 ml (groente)bouillon met minder zout |
| 2 kruidnagels |
| ½ eetlepel bloem |
| 1 eetlepel vloeibare margarine |
| 1 teentje knoflook |
| 2 uien |
Bereidingswijze
1. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
2. Fruit de uien met de knoflook en de kruidnagels in de margarine in 10 minuten goudbruin.
3. Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
4. Giet er de bouillon bij en laat de saus nog 10 minuten zacht sudderen.
5. Verwijder daarna de kruidnagels.
6. Kook de schoongemaakte bloemkool in 10-15 minuten gaar.
7. Giet de bloemkool af en schenk de saus er over.
Menusuggestie: Lekker met gebakken tartaar en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bloemkoolsalade met de Franse slag
345gr groenten p.p.

Bloemkool mimosa
345gr groenten p.p.

Bloemkoolroosjes in tomatensaus
450gr groenten p.p.


