Bloemkool met uiensaus

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 kleine bloemkool
100 ml (groente)bouillon met minder zout
2 kruidnagels
½ eetlepel bloem
1 eetlepel vloeibare margarine
1 teentje knoflook
2 uien

Bereidingswijze

1. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
2. Fruit de uien met de knoflook en de kruidnagels in de margarine in 10 minuten goudbruin.
3. Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
4. Giet er de bouillon bij en laat de saus nog 10 minuten zacht sudderen.
5. Verwijder daarna de kruidnagels.
6. Kook de schoongemaakte bloemkool in 10-15 minuten gaar.
7. Giet de bloemkool af en schenk de saus er over.

Menusuggestie: Lekker met gebakken tartaar en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
120 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
11 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
0.14 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten