


Knoflook



Knoflook is een echte smaakmaker. Knoflook staat bekend vanwege zijn indringende aroma. Knoflook is familie van de uien. Knoflook is rijk aan vluchtige aromastoffen. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Knoflook kun je het beste op een koele plek bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Knoflook pellen. Daarna snipperen (fijnsnijden), pletten of uitpersen met een knoflookpers.
Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook.
Filmpje: In dit filmpje legt tv-kok Mathijs Vrieze uit hoe je knoflook schoonmaakt.
Gebruik ongeveer 1 - 4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen.
Bereidingstijden
Fruiten: 2 - 3 minuten
Poffen: 45 minuten
Informatie
Zelf knoflook kweken
Hoeveel weegt knoflook?
Teelt en seizoen
Tip
Knoflook smaak
Recepten met Knoflook
Meer recepten
Spaanse asperges
300gr groenten p.p.

Sperziebonen op z’n Italiaans
200gr groenten p.p.

Vegan spaghetti met broccoli, oesterzwammen en hazelnoten
250gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec