




Rode ui





De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium (uienfamilie). De rode ui heeft een dieprode, bijna paarse, schil. De schil is dunner dan die van de gele ui. Gesneden ui is lichtrood met wit, heel decoratief in een salade.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Pel de rode ui en snijd of snipper de rode ui (snijden). Doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden namelijk snel bitter gaan smaken.
Nooit meer huilen bij het snijden van rode uien? Dit kun je zo voorkomen:
- Leg de rode uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries.
- Snijd of schil de rode uien onder water.
Bereidingstijden
Koken: 8 - 15 minuten
Roerbakken: 5 - 7 minuten
Magnetron: 4 - 6 minuten
Grillen: 10 - 13 minuten
Smoren: 20 - 25 minuten
Stomen: 35 - 40 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Rode ui smaak
Recepten met Rode ui
Meer recepten
Doperwtensalade met rode ui en kerstomaatjes
250gr groenten p.p.

Gesmoorde venkel
410gr groenten p.p.

Chinese kool met gember
400gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 157 kj (37 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 6.3 gr |
waarvan suikers | 4.5 gr |
Voedingsvezel | 2.7 gr |
Eiwit | 1.3 gr |
Zout | 0.01 mg |
Vitamine B1 | 0.04 mg |
Vitamine B2 | 0.01 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.12 mg |
Folaat equivalenten | 23.7 mcg |
Vitamine C | 5 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec