


Sweet Onion (zoete ui)



In Nederland zijn sweet onions steeds meer in trek. Sweet onions, oftewel zoete uien, hebben een mildere en zoetere smaak dan de gewone ui. Daardoor zullen kinderen deze ui sneller waarderen. Nog een voordeel: sweet onions hebben een lager gehalte aan de ‘prikstof’ pyrodruivenzuur dan gewone uien. Je kunt ze daardoor zonder tranende ogen verwerken. Je kunt zoete uien het beste op een koele plek bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Verwijder de buitenste schil. Snijd de zoete ui vervolgens in ringen of stukjes. Snipper een zoete ui liever niet té fijn, dat geeft een bittere smaak. Om dezelfde reden is het beter zoete uien pas vlak voor gebruik fijn te snijden.
Zoete uien hebben een lager gehalte aan de ‘prikstof’ pyrodruivenzuur dan gewone uien. Het voordeel: je kunt ze daardoor zonder tranende ogen verwerken.
Bereidingstijden
Fruiten/bakken: 2 - 4 minuten
Koken: ca. 10 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Sweet onion smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 157 kj (37 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 6.3 gr |
waarvan suikers | 4.5 gr |
Voedingsvezel | 2.7 gr |
Eiwit | 1.3 gr |
Zout | 0.01 mg |
Vitamine B1 | 0.04 mg |
Vitamine B2 | 0.01 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.12 mg |
Folaat equivalenten | 23.7 mcg |
Vitamine C | 5 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec