Stevige maaltijdsoep met kalettes

Ga naar:

Boodschappenlijst

300 gr Kalettes®
400 gr aardappelen
1 rode ui
2 el. olijfolie
1 l groentebouillon met minder zout
40 ml kookroom
20 gr zonnebloempitten
peper
chilipoeder

Bereidingswijze

Je kunt ook heel goed soep maken van kalettes! Deze maaltijdsoep wordt extra stevig door de aardappels en licht pittig door de chilipoeder.

  1. Was de Kalettes en maak ze schoon. De Kalettes hoeven niet klein gesneden te worden.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de rode ui fijn.
  3. Verhit in een hapjespan of stoofpan de olie en bak de ui kort aan. Voeg de aardappelstukjes toe en bak ook deze kort aan. Voeg daarna de bouillon en de Kalettes toe. Laat dit circa 30 minuten op een middelhoog vuur zachtjes koken.
  4. Rooster in een kleine, droge pan de zonnebloempitten.
  5. Haal een paar Kalettes uit de pan voordat je de soep pureert en voeg de kookroom toe. Breng op smaak met versgemalen peper en de chilipoeder.
  6. Serveer met de geroosterde zonnebloempitten en de apart gehouden Kalettes.

    Eet smakelijk!

    Bron: Van Nature 
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
240 kcal
Vet
11 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
28 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten