Kalettes met kip en zoete aardappel

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 Pakje Kalettes
1 eetlepel olijfolie
100 gram kippendij
1 ui fijngehakt
600 gram koude grofgesneden zoete aardappel (je koopt ongeveer 670 gram in)
½ theelepel paprikapoeder
2 eieren
Peper

Bereidingswijze

Op koude avonden, wanneer je niet de moeite wil nemen om lang in de keuken te staan, maar je wel zin hebt in iets vol van smaak, dan is dit recept een uitkomst!

1. Was de Kalettes, haal de bladeren van de stammetjes en droog grondig. Wees voorzichtig om de bladeren niet te kneuzen.

2. Verhit de olie in een braadpan en voeg de kip en de ui toe. Bak ongeveer 8 minuten totdat de kip gaar is en totdat de ui zacht is.

3. Verhoog het vuur, voeg de bladeren van de Kalettes toe en roerbak circa 1 minuut totdat de bladeren zacht worden. Voeg de zoete aardappelen, paprikapoeder en peper uit de molen toe. Bak alles circa 5 minuten of tot de aardappelen heet zijn en de Kalettes zacht.

4. Bak of pocheer de eieren (hoe pocheer ik een ei?) 

5. Verdeel het gerecht over 2 borden. Leg het gebakken of gepocheerde ei bovenop het gerecht.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
577 kcal
Vet
19 gram
Eiwit
22 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
72 gram
Vezels
12 gram
Waarvan suikers
21 gram
Zout
1 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten