Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Zoete aardappel stamppot met Kalettes®

Hoofdgerecht
30 - 60 min
Zoete aardappel stamppot met Kalettes®
Met seizoensproducten

150gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pakjes Kalettes®
2 uien
1 kg zoete aardappelen
½ theelepel komijnzaad
½ tl Spaanse pepervlokken
½ theelepel paprikapoeder
2 eetlepels olie
160 ml halfvolle melk
peper
100 gram ongezouten noten

Bereidingswijze

Deze zoete aardappel stamppot met Kalettes® is hartverwarmend op een koude winterdag! Super makkelijk te bereiden en een feest voor je smaakpapillen!

1. Bak de zoete aardappelen op 180 graden in de oven in hun schil, ongeveer 45 minuten tot ze zacht zijn.
2. Rooster in een droge koekenpan ½ theelepel komijnzaad en ½ theelepel Spaanse pepervlokken. Haal de zaden en vlokken uit de pan en meng ze met ½ theelepel paprikapoeder.
3. Verwarm de melk.
4. Neem de zoete aardappelen uit de oven, haal het binnenste van de zoete aardappel uit de schil en pureer het goed met warme melk, breng op smaak met peper uit de molen en voeg het kruidenmengsel eraan toe.
5. Was en scheid de bladeren van de Kalettes® en droog ze grondig, maar voorzichtig, om de bladeren niet te kneuzen. Maak de uien schoon.
6. Bak de Kalettes®, samen met de uien, in een grote wok in een beetje olie. Meng de Kalettes® vervolgens met de zoete aardappel en kruidenmix.
7. Hak de noten fijn en garneer het gerecht ermee. Eet smakelijk!

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie510 kcal
Vet21 gr
waarvan verzadigd4 gr
Koolhydraten64 gr
waarvan suikers21 gr
Voedingsvezels11 gr
Eiwitten12 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Kalettes®

Kalettes®

Nu in seizoen
Groenten
Zoete aardappel (bataat)

Zoete aardappel (bataat)

Koel & donker
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Kalettes®

Kalettes®

Nu in seizoen
Groenten
Zoete aardappel (bataat)

Zoete aardappel (bataat)

Koel & donker
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Mexicaanse tortilla met spruitjes

Mexicaanse tortilla met spruitjes

355gr groenten p.p.

Paarse spruitjes salade met appel

Paarse spruitjes salade met appel

150gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.

Paarse spruitjessalade met pompoen en geitenkaas

Paarse spruitjessalade met pompoen en geitenkaas

350gr groenten p.p.

Meer recepten