Zoete aardappel stamppot met Kalettes®

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 pakjes Kalettes®
2 uien
1 kg zoete aardappelen
½ theelepel komijnzaad
½ tl Spaanse pepervlokken
½ theelepel paprikapoeder
2 eetlepels olie
160 ml halfvolle melk
peper
100 gram ongezouten noten

Bereidingswijze

Dit zoete aardappel Kalettes® stampotje is hartverwarmend op een koude winterdag! Super makkelijk te bereiden en een feest voor je smaakpapillen!

1. Bak de zoete aardappelen op 180 graden in de oven in hun schil, ongeveer 45 minuten tot ze zacht zijn.
2. Rooster in een droge koekenpan ½ theelepel komijnzaad en ½ theelepel Spaanse pepervlokken. Haal de zaden en vlokken uit de pan en meng ze met ½ theelepel paprikapoeder.
3. Verwarm de melk.
4. Neem de zoete aardappelen uit de oven, haal het binnenste van de zoete aardappel uit de schil en pureer het goed met warme melk, breng op smaak met peper uit de molen en voeg het kruidenmengsel eraan toe.
5. Was en scheid de bladeren van de Kalettes® en droog ze grondig, maar voorzichtig, om de bladeren niet te kneuzen. Maak de uien schoon.
6. Bak de Kalettes®, samen met de uien, in een grote wok in een beetje olie. Meng de Kalettes® vervolgens met de zoete aardappel en kruidenmix.
7. Hak de noten fijn en garneer het gerecht ermee. Eet smakelijk!

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
510 kcal
Vet
21 gram
Eiwit
12 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
64 gram
Vezels
11 gram
Waarvan suikers
21 gram
Zout
0 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!