| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 605 kcal |
| Vet | 19 gr |
| waarvan verzadigd | 6 gr |
| Koolhydraten | 65 gr |
| waarvan suikers | 20 gr |
| Voedingsvezels | 20 gr |
| Eiwitten | 34 gr |
| Zout | 2.25 gr |
Mexicaanse tortilla met spruitjes

355gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 250 g spruitjes |
| 1 ui |
| 2 teentjes knoflook |
| 1 mespunt komijnpoeder |
| 2 tomaten |
| 1/2 krop ijsbergsla (ca. 170 gram) |
| ca. 6 eetlepels magere kwark |
| 4 eetlepels geraspte 30+ kaas |
| 4 volkorenwraps |
| 4 eetlepels chilisaus |
| 1/2 blikje kidneybonen |
| 1 eetlepel (maiskiem)olie |
Bereidingswijze
1. Maak de spruitjes schoon, was en halveer ze. Kook ze in ca. 7 minuten in ruim water beetgaar.
2. Laat de kidneybonen uitlekken.
3. Pel de ui en hak deze fijn.
4. Pel de teentjes knoflook.
5. Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de ui toe en pers de knoflook er boven uit. Voeg het komijnpoeder toe en bak alles op een laag vuur zachtjes ca. 3 minuten. Voeg de kidneybonen toe en warm ze zachtjes mee. Voeg op het laatst de uitgelekte spruitjes toe.
6. Was en droog de sla en tomaten. Snijd de sla in reepjes en de tomaten in plakjes.
7. Verwarm de wraps in een droge koekenpan of in de magnetron volgens aanwijzing op de verpakking.
8. Beleg de wraos met reepjes sla, het spruitjesmengsel, plakken tomaat, geraspte kaas, chilisaus en een lepel kwark. Eet smakelijk!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Omelet met broccoli en geitenkaas
320gr groenten p.p.

Mexicaanse fajitas met paprika
215gr groenten p.p.








