Mexicaanse fajitas met paprika

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 lente-uitjes
1 limoen
1 groene peper
2 eetlepels pikante chili-olie
200 gram biefstuk
2 paprika's bv. rood of geel of groen
1 kleine avocado (80 g)
4 volkorenwraps
peper
4 - 5 takjes vers koriander

Bereidingswijze

1. Verwijder steel en zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in dunne halve ringen.
2. Snijd de lente-uitjes in schuine ringen.
3. Pers de limoen uit.
4. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. 
5. Snijd takjes en blad van de koriander fijn.
6. Meng de pikante olie met 2 eetlepels limoensap en een flinke draai peper.
7. Snijd de biefstuk loodrecht op de vleesdraad in smalle plakjes. Schep ze om met de marinade en marineer ze minstens 2 uur, maar 24 uur kan ook.
8. Halveer de avocado. Wip de pit er uit en neem de avocadohelften met een lepel uit de schil. Snijd de avocadohelften in kleine blokjes en schep ze om met 1 eetlepel limoensap, om verkleuring tegen te gaan.
9. Meng avocadoblokjes, lente-uitjes, vers gemalen peper en koriander met elkaar en voeg naar smaak wat fijngesneden groene peper toe.
10. Verhit een koekenpan droog voor en verwarm hierin de wraps aan beide kanten 20 seconden. Houd ze warm in aluminiumfolie.
11. Gril de gemarineerde biefstukreepjes. Doe dit niet te lang, anders wordt het vlees taai.
12. Vul de wraps met vleesreepjes en paprika, schep er wat avocadosalsa op. Eet smakelijk! 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
555 kcal
Vet
26 gram
Eiwit
35 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
11 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
980 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!