Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Mexicaanse fajitas met paprika

Hoofdgerecht
2 pers
20 - 30 min
Mexicaanse fajitas met paprika
Met seizoensproducten

215gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

2 lente-uitjes
1 limoen
1 groene peper
2 eetlepels pikante chili-olie
200 gram biefstuk
2 paprika's bv. rood of geel of groen
1 kleine avocado (80 g)
4 volkorenwraps
peper
4 - 5 takjes vers koriander

Bereidingswijze

1. Verwijder steel en zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in dunne halve ringen.
2. Snijd de lente-uitjes in schuine ringen.
3. Pers de limoen uit.
4. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. 
5. Snijd takjes en blad van de koriander fijn.
6. Meng de pikante olie met 2 eetlepels limoensap en een flinke draai peper.
7. Snijd de biefstuk loodrecht op de vleesdraad in smalle plakjes. Schep ze om met de marinade en marineer ze minstens 2 uur, maar 24 uur kan ook.
8. Halveer de avocado. Wip de pit er uit en neem de avocadohelften met een lepel uit de schil. Snijd de avocadohelften in kleine blokjes en schep ze om met 1 eetlepel limoensap, om verkleuring tegen te gaan.
9. Meng avocadoblokjes, lente-uitjes, vers gemalen peper en koriander met elkaar en voeg naar smaak wat fijngesneden groene peper toe.
10. Verhit een koekenpan droog voor en verwarm hierin de wraps aan beide kanten 20 seconden. Houd ze warm in aluminiumfolie.
11. Gril de gemarineerde biefstukreepjes. Doe dit niet te lang, anders wordt het vlees taai.
12. Vul de wraps met vleesreepjes en paprika, schep er wat avocadosalsa op. Eet smakelijk! 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie555 kcal
Vet26 gr
waarvan verzadigd4 gr
Koolhydraten40 gr
waarvan suikers9 gr
Voedingsvezels11 gr
Eiwitten35 gr
Zout0.98 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Avocado

Avocado

Groenten
Koel & donker
Limoen

Limoen

Fruit
Koelkast
Koriander

Koriander

Kruiden
Koelkast
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Chilipeper

Chilipeper

Nu in seizoen
Groenten
Jalapeño peper

Jalapeño peper

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Avocado

Avocado

Groenten
Koel & donker
Limoen

Limoen

Fruit
Koelkast
Koriander

Koriander

Kruiden
Koelkast
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Chilipeper

Chilipeper

Nu in seizoen
Groenten
Jalapeño peper

Jalapeño peper

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Gevulde puntpaprika met tomaat

Gevulde puntpaprika met tomaat

410gr groenten p.p.

Bonte paprikachutney op toast

Bonte paprikachutney op toast

240gr groenten p.p.

Meer recepten