



Avocado




De avocado is een populaire vruchtgroente. Avocado wordt tot de groente gerekend omdat hij vaak gegeten wordt als groente. Avocado bevat zeer vet vruchtvlees (20 - 30% vet). De avocado bevat veel onverzadigd vet, goed voor hart en bloedvaten. Het vruchtvlees is ook rijk aan kalium, goed voor de bloeddruk. Ook het vezelgehalte is hoog (8 - 10 gram per vrucht). Dat is weer goed voor de werking van de darmen.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Avocado kun je rauw verwerken door een salade, je kunt er avocadospread van maken (guacamole), maar je kunt de avocado ook bakken.
Avocado schoonmaken
- Snijd de avocado rondom de pit door.
- Draai de twee helften van elkaar af.
- Verwijder de pit met een lepel (niet met een mes!).
- Schil de avocado of lepel de vrucht uit.
Avocado snijden
- Snijd de avocado rondom de pit door.
- Draai de twee helften van elkaar af.
- Verwijder de pit met een lepel (niet met een mes!).
- Schil de avocado of lepel de vrucht uit.
Informatie
Zelf avocado kweken
Hoeveel weegt een avocado?
Teelt en seizoen
Tip
Avocado smaak
Recepten met Avocado
Meer recepten
Broccolisalade met geitenkaas-kasha balletjes en kurkuma dressing van Sandra Ysbrandy
235gr groenten p.p. & 68gr fruit p.p.

Avocadodip
40gr groenten p.p.

Mexicaanse fajitas met paprika
215gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


