Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Gevulde zoete aardappel van de Gezonde Dutchies

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Gevulde zoete aardappel van de Gezonde Dutchies
Met seizoensproducten

155gr groenten p.p.

Ingrediënten

4 grote zoete aardappel (of kilo kleine)
4 theelepels olijfolie
100 gram zwarte bonen
2 bosui
2 tenen knoflook
2 gele paprika’s
1 tomaat
1 avocado
4 eetlepels pijnboompitjes
optioneel: groene jalapeño
125 gram ricotta
50 gram 30+ geraspte kaas
peper

Bereidingswijze

Ons favo recept voor een luie zaterdagavond, bedacht door de Gezonde Dutchies. Vul de zoete aardappel met ricotta, zwarte bonen, avocado en een hele hoop groenten en je hebt in een handomdraai een volledige maaltijd op tafel. Gerarandeerd smullen voor het hele gezin!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Borstel de zoete aardappel schoon en snijd deze in de lengte in, bijna door, maar net niet helemaal.
    Besprenkel alle zoete aardappels met olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Bak in 25 minuten gaar in de oven. Prik in de aardappels om te kijken of ze gaar en goed zacht zijn.
  2. Zet 2 kommen klaar.
  3. Kom 1: avocado, tomaat, paprika en bosui in kleine blokjes snijden en met elkaar mengen in een schaal. Voeg ook de pijnboompitten en bonen toe.
  4. Kom 2: de ricotta, 2 theelepels olijfolie, peper en geperste tenen knoflook in de kom doen. Lepel de zoete aardappels uit (uithollen) en doe dit in de schaal erbij. Je houdt dus uitgeholde schillen van de zoete aardappel over.
  5. Nu kun je de aardappelschillen vullen met een flinke eetlepel uit kom 2 en vervolgens en eetlepel er bovenop uit kom 1. Daarna bestrooi je de gevulde aardappel met geraspte kaas.
  6. Bak de gevulde aardappels nog eens 10 minuten op 200 graden.
  7. Serveer de overgebleven groenten er los bij.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 4.

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie675 kcal
Vet25 gr
waarvan verzadigd6 gr
Koolhydraten79 gr
waarvan suikers21 gr
Voedingsvezels19 gr
Eiwitten23 gr
Zout0.5 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Zoete aardappel (bataat)

Zoete aardappel (bataat)

Koel & donker
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Avocado

Avocado

Groenten
Koel & donker
Jalapeño peper

Jalapeño peper

Nu in seizoen
Groenten
Zwarte bonen

Zwarte bonen

Nu in seizoen
Groenten
Zoete aardappel (bataat)

Zoete aardappel (bataat)

Koel & donker
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Avocado

Avocado

Groenten
Koel & donker
Jalapeño peper

Jalapeño peper

Nu in seizoen
Groenten
Zwarte bonen

Zwarte bonen

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Zoete aardappelcurry

Zoete aardappelcurry

230gr groenten p.p.

Pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika

Pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika

300gr groenten p.p.

Zoete aardappel stamppot met Kalettes®

Zoete aardappel stamppot met Kalettes®

150gr groenten p.p.

Meer recepten