Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Zoete aardappelschotel met groene kool en gekookte kip van Simone's Kitchen

Hoofdgerecht
30 - 60 min
Zoete aardappelschotel met groene kool en gekookte kip van Simone's Kitchen
Met seizoensproducten

165gr groenten p.p.

Ingrediënten

4 grote zoete aardappels geschild en in blokjes gesneden
300 g groene kool klein gesneden
250 g kastanjechampignons gesneden
1 ui
300 g kipfilet
25 g amandelschaafsel
2 el olijfolie
Peper

Bereidingswijze

Lekker makkelijk allemaal in een ovenschaal. Een overheerlijk recept van Simone's Kitchen.

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
2. Kook de zoete aardappelblokjes even kort tot beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
3. Verhit een grote pan en bak hierin de groene kool tot het gaat slinken.
4. Neem een grote ovenschaal en leg onderin de groene kool. Bak de champignons en de ui in dezelfde pan en roer deze door de groene kool. Pocheer de kipfilet in kokend water voor ongeveer 10 minuten. Mocht de kip niet helemaal gaar zijn als je hem aansnijdt is dit geen probleem. Het wordt nog verder gebakken in de oven.
5. Snij de kipfilet in plakjes en leg deze dakpansgewijs over de boerenkool heen.
6. Stamp de zoete aardappel tot een puree. Breng op smaak met peper.
7. Verdeel dit over de kip en strijk een beetje glad. Verdeel de geschaafde amandelen erover en besprenkel met de olijfolie.
8. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten of tot de amandelen goudbruin zijn.

 Dit recept is onderdeel van weekmenu 2

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie475 kcal
Vet11 gr
waarvan verzadigd2 gr
Koolhydraten63 gr
waarvan suikers20 gr
Voedingsvezels12 gr
Eiwitten26 gr
Zout0.4 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Zoete aardappel (bataat)

Zoete aardappel (bataat)

Koel & donker
Savooiekool

Savooiekool

Nu in seizoen
Groenten
Kastanjechampignon

Kastanjechampignon

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Zoete aardappel (bataat)

Zoete aardappel (bataat)

Koel & donker
Savooiekool

Savooiekool

Nu in seizoen
Groenten
Kastanjechampignon

Kastanjechampignon

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Kalettes met kip en zoete aardappel

Kalettes met kip en zoete aardappel

150gr groenten p.p.

Zoete aardappel stamppot met Kalettes®

Zoete aardappel stamppot met Kalettes®

150gr groenten p.p.

Ovenschotel van paarse spitskool

Ovenschotel van paarse spitskool

225gr groenten p.p.

Meer recepten