Dinsdag: Zoete aardappelschotel met groene kool en gekookte kip van Simone's Kitchen

Ga naar:

Boodschappenlijst

4 grote zoete aardappels geschild en in blokjes gesneden
300 g groene kool klein gesneden
250 g kastanjechampignons gesneden
1 ui
300 g kipfilet
25 g amandelschaafsel
2 el olijfolie
Peper

Bereidingswijze

Lekker makkelijk allemaal in een ovenschaal. Een overheerlijk recept van Simone's Kitchen.

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
2. Kook de zoete aardappelblokjes even kort tot beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
3. Verhit een grote pan en bak hierin de groene kool tot het gaat slinken.
4. Neem een grote ovenschaal en leg onderin de groene kool. Bak de champignons en de ui in dezelfde pan en roer deze door de groene kool. Pocheer de kipfilet in kokend water voor ongeveer 10 minuten. Mocht de kip niet helemaal gaar zijn als je hem aansnijdt is dit geen probleem. Het wordt nog verder gebakken in de oven.
5. Snij de kipfilet in plakjes en leg deze dakpansgewijs over de boerenkool heen.
6. Stamp de zoete aardappel tot een puree. Breng op smaak met peper.
7. Verdeel dit over de kip en strijk een beetje glad. Verdeel de geschaafde amandelen erover en besprenkel met de olijfolie.
8. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten of tot de amandelen goudbruin zijn.

 Dit recept is onderdeel van weekmenu 2

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
475 kcal
Vet
11 gram
Eiwit
26 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
63 gram
Vezels
12 gram
Waarvan suikers
20 gram
Zout
0.4 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten