



Zoete aardappel (bataat)




De zoete aardappel (bataat) is de knolvormige wortel van een plant. Zoete aardappels kunnen variëren van langwerpig tot rond. De zoete aardappels zijn bijvoorbeeld lichtgeel of purperrood van kleur. De zoete aardappels zijn rijk aan zetmeel en suiker. De smaak is zoet, maar ook ietwat kruidig. Juist daarom past de zoete aardappel (bataat) perfect in allerlei pikante gerechten.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Borstel de zoete aardappel goed schoon. Schil de zoete aardappel en snijd de aardappel vervolgens in stukken.
Kook de zoete aardappel net als de gewone aardappel. De aardappels kunnen ook in een aluminiumfolie in de oven worden bereid.
Bereidingstijden
Koken: 12 - 15 minuten
Bakken: ca. 10 minuten
Oven (200°): ca. 35 minuten
Magnetron (700 Watt): ca. 7 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Zoete aardappel smaak
Recepten met Zoete aardappel (bataat)
Meer recepten
Boerenkool en zoete aardappel quesadilla
175gr groenten p.p.

Groentetaartje van zoete aardappel en prei
63gr groenten p.p.

Zoete aardappelcurry
230gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec