


Cassave



Cassave is de eetbare wortel van een heester. De cassave staat ook wel bekend als tapioca, maniok of yucca. In veel tropische landen is de cassave een belangrijk gewas. De wortel is zetmeelrijk en daardoor erg voedzaam. Vaak wordt er cassavepap van gekookt of cassavemeel van gemaakt. De smaak lijkt op die van aardappel, maar dan met een stevigere structuur.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Cassave kan niet rauw worden gegeten omdat het van nature het giftige blauwzuur bevat. Na de oogst worden de wortels daarom vaak geschild, geraspt en met water uitgespoeld om het blauwzuur te verwijderen.
Na het drogen van de cassave ontstaat een koek. Deze koek wordt verpulverd tot cassavemeel. Nu is de cassave klaar om te worden verwerkt tot pap, chips of koeken.
Cassavemeel kun je in de toko vinden.
Ook wordt van het zetmeel van de cassavewortel tapioca(zet)meel gemaakt . Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken om gerechten te binden, omdat tapioca(zet)meel veel vocht opneemt.
Bereidingstijden
Koken: 20 minuten
Smoren: 15 minuten
Bakken: 12 minuten
Wokken: 12 minuten
Cassave schoonmaken
Cassave schillen is een pittige klus. Je kunt de cassave schillen met een scherp mesje. Vervolgens kun je de cassave in plakken of blokjes snijden. De cassave kun je ook raspen.
Bij de toko kun je geschilde en ingevroren cassave kopen.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Cassave smaak
Recepten met Cassave
Meer receptenVerkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec