

Yam


Yam is een wortelknol die vooral in Afrika een belangrijk basisvoedsel is. De naam yam komt van het Afrikaanse ‘yamyam’ wat eten betekent. De schil is bruin met haarachtige worteluitlopers. Yam heeft een smaak die tussen aardappel en zoete aardappel in zit. In Afrika wordt van yam vaak meel gemaakt. Je kunt yam het beste op een droge, donkere plek bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De bruine, stevige buitenzijde moet geschild worden. Omdat yam heel hard is, gaat dit vrij lastig. Tip: Probeer yam eerst in de schil te koken en dan te schillen. Door verhitting wordt de schil zachter en krijg je deze er makkelijker af.
Bereidingstijden
De kooktijd van yam is langer dan die van aardappelen (= ca. 20 minuten). Prik erin met een vork om te checken of de yam gaar is.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Yam smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec